Schijnwerper op: Uitburgeren

Over de dood denken we liever niet na. Maar feit is dat de dood, vooral voor de nabestaanden, een hoop geregel met zich meebrengt. Waar liggen de verzekeringspapieren? Is er een donorcodicil? Welke muziek moet er gedraaid worden op de uitvaart? Ten minste een deel van het geregel zou kunnen worden ondervangen wanneer we allemaal zelf al bij ons leven zouden nadenken over onze dood. Maar daar denken we dus liever niet aan.
Om dit toch wel taboe wat te doorbreken is er nu het initiatief Uitburgeren. Met Dick Swaab als gezicht en naamgever van de dr. Swaab UITBOX. De Uitbox is ‘een verzamelplaats voor al uw wensen rondom de dood’. Dat kan in concrete vorm (een prachtig ontwerp van Wieki Somers is te vinden op de site) in een echte doos of box waarin je cd’s, papieren, je testament en al het andere mogelijke wat je kunt bedenken.
Op de website www.uitburgeren.nu alle informatie over dit mooie initiatief als ook de documentaire Uitburgeren doe je zo, van Eveline van Dijck, uitgezonden bij HUMAN. Met als uitgangspunt de vraag: wat zou u in de Uitbox doen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s