Schijnwerper op: Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed

Oké, misschien val ik niet meer helemaal in de beoogde leeftijdscategorie, maar sommige kinderseries zijn gewoon te leuk om aan je voorbij te laten gaan. Zo was ik een trouwe zondagochtendvolger van de Zweedse kinderserie Eva och Adam en sinds gisteren ben ik onverdeeld gevallen voor Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed. Een Nederlandse kinderserie, geschreven door Robert Alberdingk Thijm (eerder verantwoordelijk voor Dunya & Desie en Waltz), geregisseerd door Norbert ter Hall (’t Schaep met de 5 pooten) en met een cast die bestaat uit onder meer Susan Visser, Gijs de Lange, Raymond Thiry, Kitty Courbois en Aart Staartjes.

Met zulke mensen aan het roer zou het bijna een misdaad zijn als de serie was mislukt, maar gelukkig is dat verre van gebeurd. De serie draait om de 9-jarige Ollie Hartmoed (gespeeld door Teun Stokkel), die voor de 100e verjaardag van zijn opapa de hele familie bij elkaar wil krijgen. Dat is geen gemakkelijke opgave, want die familie is een grote wirwar van scheidingen en samengestelde gezinnen.

Een van de grote attracties van de serie is de vormgeving. Die ademt een heerlijke jaren ’60 sfeer, waarbij ook met liefde wordt geknipoogd naar onder meer de films van Jacques Tati. En sowieso valt (opnieuw) de liefde op waarmee deze serie is gemaakt. Evenals bij recente series ’t Schaep en A’dam-E.V.A. spat het maakplezier van het scherm af en dat werkt aanstekelijk. Het gevoel voor detail, de humor, de ontroering; het is allemaal van een onweerstaanbare oprechtheid. Dus ik heb maar een devies: gaat dat zien!

De vierdelige serie Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed wordt elke zaterdag om 18.55 uitgezonden op Nederland 3. Wie de eerste aflevering heeft gemist kan deze terugkijken op Uitzendinggemist.nl.

Advertenties

3 reacties op ‘Schijnwerper op: Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s