Schijnwerper op: Alpe d’HuZes

Een berg kun je niet verzetten. Je kunt hem wel bedwingen.


Ook dit jaar wordt de Alpe d’HuZes weer georganiseerd, een wielerevenement waarbij mensen gesponsord worden om zes keer op een dag de Alpe d’Huez op te fietsen. Het opgehaalde geld is bestemd voor de strijd tegen kanker en vooral voor onderzoek naar betere behandelmethodes.

Kanker is een verschrikkelijke realiteit. De afgelopen jaren is veel progressie geboekt in de bestrijding, maar het blijft een ziekte die nog veel te veel levens kost. En ook als de kanker te behandelen is, is het een slopende ziekte, want tot op heden is de enige remedie op deze destructieve ziekte meer destructie. Alpe d’HuZes heeft een eigen onderzoeksfonds waar het opgehaalde geld naartoe gaat. Via dit fonds worden projecten bekostigd om onder meer een snellere diagnose te kunnen bewerkstelligen en nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen.

We kunnen kanker niet de wereld uit helpen, maar we kunnen wel proberen deze ziekte te bedwingen, zodat het in de toekomst geen dodelijke ziekte meer zal hoeven zijn. Zoals Alpe d’HuZes in haar missiestatement schrijft: ‘Alleen een dwaas blaast tegen de wind in, maar met zijn allen veranderen we zijn richting’.

Dit jaar zal mijn broer Albert ook meefietsen. Wielrennen is al jaren zijn passie en hij is nu volop in training. Omdat ik er heel trots op ben dat hij deze uitdaging aangaat wil ik via deze weg iedereen die dit leest vragen mijn broer te sponsoren. Dit kan via deze link.  
Op zijn eigen website,
albertvandam.com/a6, houdt hij een blog bij van zijn trainingen en kun je meer lezen over zijn motivatie om mee te doen.

Advertenties

3 reacties op ‘Schijnwerper op: Alpe d’HuZes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s