Muziek voor bij de Pasen

Het is Pasen. Dat vraagt om wat christelijke muziek. En dan niet van het drammerige soort als Creed of Live, maar muziek die niet zozeer christelijk is, als wel beïnvloed door het Christendom of christelijk thema’s in zich verweven heeft.

Tom Jones – Did trouble me 

De man die we allemaal kennen van de slipjes die hem tijdens optredens werden toegeworpen, is de laatste jaren op muzikaal gebied een andere weg ingeslagen. Met het album Praise and blame richtte hij zich op de blues, die natuurlijk doorspekt is van religie en religieuze thema’s. Een fantastisch album waarop de weergaloze stem van Jones eindelijk zijn gelijke vindt in de muziek die hem begeleidt. Zoals iemand het scherp opmerkt in een commentaar op YouTube: ‘Tom is like red wine; the older, the better’.

Johnny Cash – Hurt

Als we ooit besluiten een muzikant heilig te verklaren, mag het van mij Johnny Cash zijn. En ik weet dat smaken verschillen, maar wie hier niet van ontroerd raakt, heeft een hart van steen.

This Beautiful Mess – Clean 

Dan nog een nummer van een veel te onbekende, Nederlandse, christelijke band die al sinds de jaren ’90 ontzettend goede platen aflevert. Sinds een jaar of twee gaan ze door het leven als People Get Ready, maar hier een al wat ouder nummer van hun debuutalbum Falling of deaf ears. Met een toepasselijke Paastekst.

Bright Eyes – Don’t know when but a day is gonna come

Tot slot Bright Eyes, helaas zonder video, maar dat heeft dit nummer ook eigenlijk niet nodig. Een lied als een bijbel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s