De week in muziek (29/04/2012)

R.E.M. – Bad Day

Het was de week van slechte dagen.
Diederik Samsom had er een, of althans, hij had wel eens betere gehad. De PvdA begint er onderhand patent om te krijgen om zichzelf op belangrijke momenten buitenspel te zetten. Zonde en hopelijk weten ze die steen in de toekomst ook een keer te ontwijken.

Newt Gingrich had er een, alhoewel hij dat misschien wel anders zag. Dat zullen we nooit weten, want hoe Gingrich de dingen ziet, is een groot raadsel. Hij was al tijden kansloos, maar stiekem wel de leukste kandidaat met al zijn narcistische trekjes en rare fratsen. Eelco Bosch van Rosenthal vatte de laatste weken van zijn campagne mooi samen: ‘dan bezoekt hij overal in het land een dierentuin, dan aait ie wat dieren, en dan staat ie weer op de voorpagina’. (Overigens echt waar, zie hier de bewijzen)

En de kunstsector had er een, want de val van het kabinet viel min of meer samen met de eerste subsidieadviezen in Rotterdam en Den Haag, die er toch harder in hakken dan verwacht en waar helemaal niets meer aan te veranderen is. Het terugdraaien van de BTW verhoging is, nou ja, een pleister op de wonden.

Maar ach, we hebben allemaal wel eens een slechte dag, maar na regen komt zonneschijn en wat er ook gebeurt altijd blijven lachen enzo. Dus, een liedje over het hebben van een slechte dag, waar ik altijd weer vrolijk van word.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s