FILM Wonderlijk absurdisme in Diederik Ebbinge’s Matterhorn

Matterhorn (Diederik Ebbinge, 2013)Een bus rijdt door een landschap zo plat als een stuiver. De enige passagier in de bus houdt eenmaal thuis vanachter de vitrages de straat nauwlettend in de gaten. We zijn in Nederland. Dat lijdt geen twijfel. De tijd blijkt een ingewikkelder verhaal. Het is het heden, maar rondkijkend in het huis van weduwnaar Fred lijkt het meer op de jaren ’50 met een paar niet kloppende details. In dit gehucht, waar alles begint en eindigt bij de imposante kerk op het plein, heeft de tijd stil gestaan.

Dat Diederik Ebbinge, bekend van cabarettrio De Vliegende Panters, zijn eerste lange speelfilm Matterhorn hier situeert is een van de vele gedurfde, maar zeer goed uitpakkende keuzes. Dat zag ook het publiek van het IFFR, waar de wonderlijke en absurdistische film eind vorige week de publieksprijs in de wacht sleepte.

Fred (Ton Kas) is een man van de regelmaat. Met de bus naar de supermarkt, eten om klokslag zes uur, op zondag naar de kerk. Regelmaat is zijn enige wapen tegen de eenzaamheid…Lees verder op Onlinegalerij.nl

Advertenties

Een reactie op “FILM Wonderlijk absurdisme in Diederik Ebbinge’s Matterhorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s