THEATER Wunderbaum gaat op zoek naar een nieuwe samenleving

The New Forest (Wunderbaum)Op een rijtje staan ze tegenover ons, de acteurs van Wunderbaum, in boksbroekjes met daarboven een T-shirt of te grote trui. Maar dat achteloze uiterlijk is ietwat verraderlijk, want we worden hier welkom geheten bij niets minder dan de presentatie van een nieuwe samenleving, getiteld The New Forest. En ja, dat is net zo ambitieus als het klinkt. Ambitieus, maar niet pretentieus. Wunderbaum heeft geen waarheid in pacht, maar zoekt en wij worden uitgenodigd mee te zoeken.

Wunderbaum is een acteurscollectief bestaande uit Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers en Marleen Scholten. Na een aantal jaren onder de vleugels van regisseur Johan Simons te hebben geëxperimenteerd, heeft de groep de laatste jaren in rap tempo een naam voor zichzelf gemaakt met voorstellingen waarin vaak marges van de samenleving worden geportretteerd, zoals Natives (2010), in en over de Rotterdamse Vogelaarwijk Pendrecht. Maar tegelijk kijkt Wunderbaum altijd over de grens, zoals met Detroit Dealers (2012), over de opkomst en ondergang van de Amerikaanse auto-industrie.

Voor de vijf acteurs elkaar bijtend, slaand en plettend van de oude samenleving ontdoen, begint de voorstelling The New Forest – Het begin met een reeks zinnen waarin ze die huidige samenleving schetsen…Lees verder op Online Galerij

Advertenties

Een reactie op “THEATER Wunderbaum gaat op zoek naar een nieuwe samenleving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s