Inside Llewyn Davis

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

‘Hang me, oh hang me, and I’ll be dead and gone’, zingt de folkzanger. Het zijn de eerste woorden die klinken in Inside Llewyn Davis, de nieuwste film van de broers Joel en Ethan Coen. Zoals we gewend zijn van de Coens laten ze hun hoofdpersonage op flink wat tegenspoed en desillusies stuiten die menig mens tot het randje van de afgrond zouden brengen. En net als in Fargo moet dat alles getrotseerd worden in winterse omstandigheden. Alsof ze het zonder ijzige wind al niet moeilijk genoeg hebben.

In Inside Llewyn Davis volgen we de titelheld, gespeeld door de relatief onbekende Oscar Isaac, een week lang in vrieskoud Greenwich Village, in de jaren ’60 het broeinest van een nieuwe generatie folkzangers. Llewyn trekt met zijn gitaar en aftandse en veel te koude jas van logeeradres naar logeeradres en speelt wanneer hij kan in kleine kroegen. Een van zijn vaste slaapbanken staat bij zangduo Jim (Justin Timberlake) en Jean (Carey Mulligan). Met de laatste heeft Llewyn, niet bepaald tot genoegen van Jean, een geschiedenis.

Llewyn is een typisch ‘net niet’-geval. Hij is een verdienstelijk zanger, maar schurkt tegen zijn bovengrens aan en de vraag is of die hoog genoeg is om door te breken. En al heeft hij een platendeal bij een wat shabby platenbonsje en diens hardhorende secretaresse, van eventuele royalty’s ziet hij weinig terug…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s