Only Lovers Left Alive

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

‘Some are born to sweet delight, some are born to endless night.’ Deze dichtregels van William Blake worden gereciteerd in Jim Jarmusch’ Dead Man. Diens nieuwe film, Only Lovers Left Alive, draait om creaturen die zich in eindeloze nacht hullen: vampiers. Maar verwacht geen gezapige romances, rivaliserende weerwolven of glinsterende hoektanden. In plaats daarvan is Only Lovers Left Alive een sfeervol maar ook tikje bitter drama over een letterlijk eeuwigdurende liefde.

De geliefden Adam (Tom Hiddleston) en Eve (Tilda Swinton) wonen een halve wereld bij elkaar vandaan. Hij in Detroit, zij in Tanger. Hij is een romantische en suïcidale rockmuzikant, zij is literatuurliefhebster en brengt veel tijd door met de toneelauteur en medevampier Christopher Marlowe (John Hurt), die beweert de werkelijke schrijver van het werk van Shakespeare te zijn (geruchten van dien aard bestaan ook echt, overigens).

Wanneer de twee vampierliefjes elkaar spreken en Eve voelt dat het niet goed gaat met Adam, stapt ze op het vliegtuig naar Detroit…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s