L’Amour Est un Crime Parfait

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

Het lijkt of men in Frankrijk pas net Hitchcock ontdekt heeft. Na eerder dit jaarL’Inconnu Du Lac is er opnieuw een Franse film die leentjebuur speelt bij het werk van de master of suspense. Ditmaal zijn het de broers Arnaud en Jean-Marie Larrieu die met L’Amour Est Un Crime Parfait een thriller hebben gemaakt waarin maar weinig is wat het lijkt en achter elk gezicht een tweede gezicht schuilt.

De film opent met bravoure. Een auto rijdt een kronkelende bergweg op, de camera slingert mee, telkens net het moment dat we om de bocht kunnen zien uitstellend. Na elke bocht verwacht je dat iets of iemand de weg opspringt. Maar terwijl de elektronische muziek van Caravaggio de duistere sfeer nog eens benadrukt lijken de literatuurdocent Marc (Mathieu Amalric) en zijn veel jongere studente zich daar in de auto door hun geile geflirt totaal niet van bewust te zijn.

Als het meisje vervolgens vermist raakt, wordt Marc benadert door haar stiefmoeder Anna (Maïwenn). Wanneer een collega hem waarschuwt voor de vrouw verzekert Marc haar niet te hebben verleid. Wat waar is. Want al denkt hij zelf en wij met hem, dat hij de rokkenjager is, zijn het in feite de vrouwen die op hem jagen…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s