Viva La Libertà

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

Daar loopt hij, Enrico Oliveri (Toni Servillo), oppositieleider in verkiezingstijd. Een zekere tred, een blik die tegelijk autoriteit en leegte uitstraalt, een air van onaantastbaarheid die Italiaanse politici zo eigen is. Maar plots stopt hij, laat in één beweging zijn koffer uit zijn hand vallen, bukt en strikt zijn veters. Het is alsof we het natuurlijke lichaam van Oliveri uit zijn politieke lichaam zien vallen.Viva la Libertá toont dat de twee lichamen van de koning, zoals historicus Ernst Kantorowitz ze onderscheidde, ook eeuwen na Shakespeare nog menig politicus doen worstelen.

Nadat Enrico Oliveri plotseling verdwijnt, moegestreden van te veel stress en te veel hinderlagen zoals hij zelf verzucht, komt zijn sprekend gelijkende tweelingbroer Giovanni (ook Servillo) om de hoek kijken. Ze zijn elkaars tegenpolen. Enrico introvert en somber, Giovanni manisch en onberekenbaar. Enrico’s adviseur Andrea Bottini (Valerio Mastandrea) twijfelt echter niet lang en laat de in zijn schoot geworpen dubbelganger de plek van zijn broer innemen. Liever gokken op de Gek dan verliezen met de Koning.

Enrico begeeft zich intussen naar Parijs waar hij zijn intrek neemt bij een vriendin van vijfentwintig jaar geleden…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s