Aftermath

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

Hoe zwaar weegt de historische urgentie van een film in het waardeoordeel erover? Aftermath, van Pools regisseur Wladyslaw Pasikowski, roept die vraag op. De film, over een Pools dorp dat een gitzwarte geschiedenis blijkt te verbergen, kan onmogelijk los worden gezien van de historische context en controverse die ermee wordt losgewoeld. Het is een film die op dwingende wijze de donkere kanten van het Poolse Holocaust-verleden onder onwillige ogen schuift en wegkijken tot misdaad verheft.

Franciszek Kalina (Ireneusz Czop) keert na een afwezigheid van twintig jaar terug in zijn geboorteland Polen om zijn broer Józek (Maciej Stuhr) op te zoeken. De koffer die Franek meebracht uit Amerika, vol maatpakken en sloffen sigaretten, verdwijnt al op de eerste avond. Alsof zijn moederland hem van een vermomming ontdoet en duidelijk maakt dat zo lang hij op Pools grondgebied is, die tussenliggende twintig jaar nooit bestaan hebben.

Aftermath neemt de gedaante van een thriller aan waarin het lang duurt voor de puzzelstukjes op hun plek vallen…Lees verder op Filmpjekijken.com

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s