Casse-Tête Chinois

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

Een film kan ver komen op charme. Die conclusie onderstreept Casse-Tête Chinois nog maar eens, een energieke film over een groep vrienden in Parijs. Allen staan op het punt veertig te worden en voelen dat dit de laatste kans is hun leven nog een ultieme draai te geven. Behalve de wat passieve schrijver Xavier, gespeeld door de immer sympathieke Romain Duris. Hij vindt zijn leven al ingewikkeld genoeg.

Xavier’s bestaan is een variatie op die overbekende uitspraak van John Lennon dat het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt. Hier zijn het de mensen rond Xavier die de plannen makenen terwijl zij hun leven vormgeven, ziet hij zich telkens genoodzaakt zich aan al die levens veranderende beslissingen aan te passen. Wanneer zijn ex-vrouw Wendy (Kelly Reilly) samen met de kinderen naar New York verhuist en vlak erna zijn beste vriendin, de lesbische Isabelle (Cécile de France), hetzelfde doet, besluit Xavier dat hij dan ook maar naar The Big Apple moet gaan.

Aldaar wil hij zijn boek afschrijven, een autobiografisch werk met de titel Casse-tête chinois, ofwel hersenbreker. Het is hoe hij zijn leven ervaart…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s