Night Moves

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

Night Moves, de nieuwe film van Kelly Reichardt, speelt zich af in herfstig Oregon; een majestueus en van zon doordrenkt landschap dat groen, rood en oranje kleurt. Weinig wijst op verstoring in het ecosysteem; deze natuur lijkt onbedreigd, nauwelijks ontdaan door de geel gestreepte autowegen die zich er een baan doorheen slingeren. Toch is het in dit decor dat milieuactivisten Josh (Jesse Eisenberg) en Dena (Dakota Fanning), met hulp van ex-marinier Harmon (Peter Sarsgaard), besluiten dat het tijd is een daad te stellen.

Hetzelfde Oregon vormde in Reichardt’s vorige film Meek’s Cutoff nog het einddoel. En zoals in die film het ritme van het landschap dat doorkruist werd het ritme van de film bepaalde, is het hier de stille traagheid waarmee de boot van de activisten door de rivier glijdt die door Reichardt in haar manier van filmen wordt vertaald. Ze zoekt de spanning niet in een snel tempo of vlugge montage, maar juist in een soms bijna ondraaglijke kalmte. Vooral tijdens de nachtelijke operatie zijn de momenten waarin gewacht en getwijfeld wordt de meest intense.

Doelwit van de actie is een massieve hydro-elektrische dam die tegelijk fungeert als representatie van het kwaad dat de drie activisten willen bestrijden…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s