A Most Wanted Man

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

We zeggen vaak dat het goed is om soms in de fout te gaan, want van je fouten kun je leren. De vraag is in hoeverre we dat werkelijk doen. Of we niet veel vaker te koppig zijn te leren of ons laten verlammen door de angst opnieuw in dezelfde val te lopen. Of dat we als een soort Sisyphus veroordeeld zijn telkens dezelfde fout te maken. En misschien zelfs wel geloven dat we daarmee ooit een keer het goede bereiken. Dat we wel de steen bovenaan de berg krijgen. En dat daar dan de verlossing wacht.

A Most Wanted Man is een film waarin iedereen wordt geleid door de angst fouten uit het verleden te herhalen. In een ranzig en grauw Hamburg, waar elke kroeg nog steeds de sfeer van Anders Petersens roemruchte fotoboek Café Lehmitz ademt, geeft Günther Bachmann (Philip Seymour Hoffman) leiding aan een team van de Duitse geheime dienst.

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 zijn de veiligheidsdiensten in opperste paraatheid en wanneer een half-Russische, half-Tsjetsjeense moslim genaamd Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin) met een schimmig verleden in de straten van Hamburg verschijnt…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s