The Revenant

Dit artikel verscheen eerder op Biosagenda.nl

De gevaarlijkste man is hij die niets meer te verliezen heeft. Zo iemand speelt Leonardo DiCaprio in The Revenant, de film waarmee Alejandro González Iñárritu zijn Oscarwinnende Birdman opvolgt en de film die DiCaprio op zijn beurt z’n eerste Oscar moet gaan opleveren.

The Revenant is een film over overleven in een omgeving waarvan alle elementen vijandelijk zijn. De ervaren jager Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) overleeft (in een tergend uitgesponnen scène) ternauwernood een aanval van een beer om vervolgens te worden bedrogen en achtergelaten door de mannen die over hem moesten waken tot aan het graf. De groep pelsjagers waar beiden deel van uitmaakten is ondertussen al verder getrokken door het van indianen begeven gebied dat Glass ‘beter kent dan wij allemaal tezamen’, zoals hun aanvoerder Henry (Domhnall Gleeson) opmerkt.

Glass, ontdaan van zijn stem en met een lichaam dat nauwelijks meer functioneert, zint op wraak. Eerst schuift hij op zijn buik over de grond, later strompelt hij, zijn ontwrichte voet als dood gewicht achter zich aanslepend. Hij leeft op water uit de ijzige rivier en stukken rauw vlees die hij afscheurt van achtergelaten karkassen. Op de rotsen aan de rivier en in de stronken van een boom krast hij de naam van de man die hem zijn laatste hoop ontnam. Zodat de wereld het bewijs zal dragen als hij er niet meer is, of misschien ook om het zelf niet te vergeten…Lees verder op Biosagenda.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s