Louder Than Bombs

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

Het is niet nodig om Louder Than Bombs twee keer te zien om te begrijpen waar de film over gaat. We hebben het immers al vaker gezien; de ontwrichting van een gezin na de dood van een naaste kennen we uit onder meer Ordinary People, de moeizame communicatie tussen vader en kroost na het verlies van de moeder uitThe Descendants. Maar het is raadzaam om Louder Than Bombs twee keer of misschien zelfs vaker te zien. Want de film heeft de schijn toegankelijk te zijn zonder dat daadwerkelijk te zijn. En dat werkt in eerste instantie frustrerend.

Aan het begin van de film is twintiger Jonah (Jesse Eisenberg) in het ziekenhuis waar zijn vrouw net is bevallen. Ze heeft honger en hij gaat op zoek naar eten. Dwalend door de nachtelijke ziekenhuisgangen komt hij een ex van vroeger tegen, wier moeder ernstig ziek is. Nadat ze haar verhaal heeft gedaan vraagt ze hem waarom hij in het ziekenhuis is. “My wife… uhm… she…”, stamelt hij. “I’m so sorry”, antwoordt zij en slaat haar armen om hem heen. In plaats van het misverstand uit de wereld te helpen, geeft hij zich over aan de troostende omhelzing. Misschien niet eens zozeer omdat hij bang is voor de ongemakkelijke situatie als hij de waarheid zegt, maar gewoon omdat hij verlangt naar troost.

Niet lang erna laat Jonah zijn pasgeboren kind en vrouw thuis achter om naar zijn vader Gene (Gabriel Byrne) af te reizen. Zijn moeder en vermaard oorlogsfotografe Isabelle (Isabelle Huppert) is net overleden en Jonah wil haar archief uitzoeken…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s