Men & Chicken

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

Vlak na het overlijden van hun vader ontdekken de broers Elias (Mads Mikkelsen) en Gabriel (David Dencik) dat hun vader hun vader niet was. En dat ze eigenlijk ook geen broers zijn, maar halfbroers. Op zoek naar de waarheid komen ze terecht op Ork, een klein eiland met een minieme populatie. “De laatste aanrijding hier was veertig jaar geleden”, merkt de burgemeester op. Bij het huis waar hun vader naar verluid woont worden de twee broers ‘begroet’ door nog eens drie broers die hen belagen met pannen en een opgezette knobbelzwaan.

Het was even wachten op een nieuwe film van Anders Thomas Jensen, de Deense regisseur en scenarist. Maar het moge duidelijk zijn dat hij nog steeds dezelfde zwarte humor heeft als in voorgangers als The Green Butchers en zijn grootste succes Adam’s Apples. Gelukkig maar. Al zal niet iedereen er zo over denken. Dat is nu eenmaal inherent aan komedie; hoe goed gemaakt ook, of je het goed vindt hangt er uiteindelijk van af of het je humor is. Zeker als die humor specifiek en uitgesproken is. Dat geldt bijvoorbeeld voor het werk van Alex van Warmerdam en het geldt ook zeker voor Jensen.

Nadat Elias de broers knock-out slaat met een deegroller, worden hij en Gabriel alsnog verwelkomd in dit maffe huishouden waar wordt geruzied om wie van welk bord mag eten en ’s avonds samen in bed wordt voorgelezen…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s