Strike a Pose

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

“Truth or dare”, vraagt een van de mannen aan de tafel. Een verwijzing naar de titel van en meest controversiële scène uit de documentaire uit 1991 over Madonna’s Blond Ambition Tour, waarin deze mannen dansers waren. Destijds kozen ze voor durven. Eén van hen liet zijn penis zien. Twee anderen deelden een kus. Het was dat laatste moment dat de wereld shockeerde. Nu, vijfentwintig jaar later, kiezen de mannen voor de waarheid.

Ester Gould en Reijer Zwaan maakten hun documentaire Strike a Pose vanuit de simpele nieuwsgierigheid naar wat er van de dansers uit Madonna: Truth or Dare was geworden. Ze zijn ouder geworden. Wijzer misschien. Sommigen zijn iets dikker geworden, anderen iets dunner. Eén van hen ontbreekt. In 1995 overleed Gabriel Trupin, 26 jaar oud, aan de gevolgen van aids. Dat was bekend, maar Gould en Zwaan zullen toch bij aanvang niet bevroed hebben dat hun film een zo fascinerend en ontroerend document zou worden van de erfenis van de aidsuitbraak in de jaren tachtig.

Want Strike a Pose is geen film over Madonna en dat is maar goed ook. Uiteraard wordt Madonna genoemd, de moederlijke functie die ze voor veel van de dansers vervulde, hoe ze nog altijd naar haar opkijken…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s