Liza, the Fox-Fairy

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

Telkens opnieuw leest Liza (Mónika Balsai) het Japanse romannetje over een vrouw die de ware liefde vindt op haar dertigste verjaardag. In een burgerrestaurant. Ze is ervan overtuigd dat haar hetzelfde lot geschonken zal zijn en dus zit ze op haar dertigste verjaardag in een burgerrestaurant. Het Hongaarse Liza, the Fox-Fairy van Károly Ujj-Mészárós is een romantische komedie en duister sprookje ineen. En een debuut dat smaakt naar meer.

Liza, the Fox-Fairy wordt door de zelfbewuste toon en alwetende voice-over hier en daar al vergeleken met Amélie, maar de film is minder suikerzoet dan dat Franse sprookje. Om te beginnen vallen er een stuk meer doden. Liza werkt als de film begint al twaalf jaar als huishoudelijke hulp bij Marta, weduwe van de Japanse ambassadeur. Die leerde haar Japans en introduceerde haar tot de wondere wereld van J-pop in de vorm van de muziek van de overleden popster Tomi Tani, wiens geest (David Sakurai) sinds een paar jaar aan Liza verschijnt. Tijdens de afwas playbacken ze samen.

Als Marta overlijdt, erft Liza het huis en alle bezittingen. Dit tot groot ongenoegen van de familie, die haar nauwelijks een blik of woord waardig acht en vooral geïnteresseerd is in Marta’s gouden tand en spaarboekjes…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s