Manglehorn

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

“I’m an angry man”, stelt sleutelmaker Manglehorn (Al Pacino). Hij is een eenzelvige en routineuze man, die zijn werk doet zonder tegenzin, maar ook zonder zichtbaar plezier en wiens enige ‘uitje’ zijn wekelijkse gang naar de bank is, waar hij altijd voor het loket van Dawn (Holly Hunter) kiest en met haar wat keuvelt over het welzijn van hun huisdieren. Thuis praat hij eindeloos tegen zijn kat Fannie, een witte Pers die zichzelf telkens in het keukenkastje opsluit.

Manglehorn is een film over ouderdom, eenzaamheid en verbitterdheid. Met een hoofdpersonage dat sterk neigt naar cynisme, waar de film daar telkens weer van wegstuurt. Al Pacino maakt Manglehorn nergens mooier dan hij is, speelt hem met een soms bijna ongemakkelijke melancholie; zijn stem gruizig, zijn bewegingen traag. De film heeft een deprimerende toon, maar is dankzij de eigenzinnige stijl van regisseur David Gordon Green verre van grauw.

David Gordon Green weet in zijn films vaak een fascinerend vleugje magie te stoppen, momenten waarop de tijd even vertraagt en de wereld rond het moment een eerbiedige stap achteruit zet…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s