Petting Zoo

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

San Antonio, Texas is stad zoals je er veel ziet in Amerika. Een relatief klein, duur centrum met daaromheen ver uitgestrekte suburbs. Hoe verder je van het centrum af gaat, hoe krakkemikkiger de huizen, hoe armer de mensen. Ze leven letterlijk en figuurlijk in de marges. Zo iemand is ook Layla (Devon Keller), een intelligente tiener die op het punt van volwassenwording staat.

San Antonio is ook een stad met een hoog aantal tienerzwangerschappen. En na de eerste paar scènes van Petting Zoo, waarin we Layla zien rondhangen bij haar stonervriendje Danny, die met zijn broer en wat vrienden woont in een appartement waar het constant blauw staat van de rook en de volle vuilniszak open in de keuken staat, en waarin we Layla zien die een brief ontvangt dat ze een beurs heeft ontvangen voor de universiteit van Austin, kunnen we eigenlijk al uittekenen waar dit heen gaat.

Dat is ook direct het probleem van het debuut van Micah Magee. Het is een prima film, die zich echter nauwelijks weet te onderscheiden van de stroom aan indies die elk jaar uit Amerika komt. Het script, dat Magee deels op eigen ervaringen baseerde, is net wat te wankel en voorspelbaar om boven de massa uit te stijgen…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s