The Family Fang

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

Jaren geleden vroeg iemand mij eens: wat is een stoel? Een schijnbaar simpele vraag, want we weten toch allemaal wat een stoel is? Maar als je niet naar de stoel zelf mag refereren in je definitie is het nog knap lastig die vraagt te beantwoorden. Uiteindelijk blijft dan de toch wat onbevredigende conclusie over dat een stoel is wat we een stoel noemen.

In The Family Fang wordt de vraag gesteld wat kunst is. En hoeveel je ervoor op moet of liever gezegd mag geven. Annie (Nicole Kidman) en Baxter (Jason Bateman) werden als kind door hun ouders (Christopher Walken en Maryann Plunkett) betrokken in hun kunstprojecten, ontregelende performance-pieces in de publieke ruimte, bedoeld om reacties te ontlokken van onwetende omstanders. Hen wakker te schudden, zoals vader Caleb zegt.

Als volwassenen zijn Annie en Baxter op een punt van stilstand beland. Annie’s acteercarrière zit in een impasse en Baxter heeft na twee boeken last van een writer’s block. Door een bizar ongeluk met een aardappelgeweer komt de familie opnieuw samen. Met veel ongemak en onbegrip tot gevolg. En dan verdwijnen paps en mams…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s