Chronic

Dit artikel verscheen eerder op Filmpjekijken.com

Chronic is geen gemakkelijke film. Het onderwerp is zwaar en regisseur Michel Franco, die zichzelf drie jaar terug internationaal op de kaart zette met Después de Lucía, verdoezelt dat niet. Het is ook zeker geen perfecte film. Een paar momenten in het scenario voelen wat gekunsteld, vooral omdat script en regie juist zo gefundeerd zijn in nuances en naturalisme. Toch is er zeker één reden om Chronicte gaan zien: Tim Roth.

De Britse acteur is vooral bekend van zijn samenwerkingen met Quentin Tarantino, maar hij debuteerde ooit – amper twintig jaar oud – als opgefokte skinhead in Alan Clarke’s Made in Britain. Daartussenin speelde hij de meest uiteenlopende rollen in films van gerenommeerde regisseurs als Wim Wenders, Werner Herzog, Michael Haneke, Peter Greenaway, Mike Leigh, Robert Altman. Een op z’n zachtst gezegd indrukwekkend lijstje. Roth is het soort acteur dat zo rotsvast is, dat je over het hoofd ziet hoe goed hij is.

Misschien dat juist daarom zijn rol in Chronic zo goed laat zien waarom hij een fantastische acteur is. Want de man die hij speelt is iemand die moeiteloos in de rollen verdwijnt die van hem worden gevraagd…Lees verder op Filmpjekijken.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s