Hell or High Water

Dit artikel verscheen eerder op Cine.nl

“What don’t you want?”, vraagt een markante serveerster in een steakhouse aan de Texaanse rangers Marcus (Jeff Bridges) en Alberto (Gil Birmingham). Het is een hilarisch droogkomische scène, maar die vraag is wel degelijk relevant voor het verhaal dat regisseur David Mackenzie en scenarist Taylor Sheridan te vertellen hebben met Hell or High Water. In het Amerika van deze moderne western wordt niet langer gedroomd, niet meer geloofd in opportunities. Het hoogst haalbare is vermijden wat je niet wilt.

Amerika is lang het land van de middenklasse geweest, maar die middenklasse is de laatste jaren consequent aan het krimpen. Sommigen zijn omhoog geklommen, de meesten zijn er aan de onderkant afgevallen. En met het verdwijnen van die brug tussen arm en rijk, wordt het steeds moeilijker – zo niet onmogelijk – de armoede te ontworstelen en groeit de inkomensongelijkheid alleen maar verder.

De broers Toby (Chris Pine) en Tanner (Ben Foster) behoren tot de groep gevallenen. De opvliegende Tanner belandde al snel in de criminaliteit, maar het is Toby – rechtschapen vader – die met het plan komt om banken te overvallen om diezelfde banken af te kunnen betalen…Lees verder op Cine.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s