Three Generations

Dit artikel verscheen eerder op Biosagenda.nl

Ray (Elle Fanning) is een jongen geboren in het lichaam van een meisje. Hij wil zo snel mogelijk beginnen met de hormoonbehandeling, maar dat betekent dat er papieren moeten worden getekend door zijn ouders. Probleem: Ray’s vader is al jaren uit beeld.

Er is een versie van New York die alleen in films lijkt te bestaan. Waarin de bomen eeuwig gehuld zijn in herfstkleuren en iedereen woont in knusse en toch ook ruime appartementen met massieve trappen, houten vloeren en overal boeken. Waarin de koude winter niet herinnert aan blauwe vingers en pijnlijke oren, maar slechts associaties oproept met comfortabele truien en warme chocolademelk. Dat romantische beeld van New York vertaalt zich in Three Generations ook naar het verhaal dat verteld wordt.

In andere landen werd de film uitgebracht als About Ray, een inderdaad wat misleidende titel, aangezien de focus steeds meer verschuift van Ray naar de andere generaties. Naar moeder Maggie (Naomi Watts) die op zoek moet naar de vader en tegelijk zelf begint te worstelen met het besluit van haar kind en dan zijn er nog Maggie’s moeder en haar vriendin Dodo en Honey (Susan Sarandon en Linda Emond) die in al hun liberale denken wat terugdeinzen bij een zo definitieve keuze. I’m staying out of this one, is hun meest gebezigde zin, maar daarin lijken we vooral de stem van de makers te horen…Lees verder op Biosagenda.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s