I, Daniel Blake

Dit artikel verscheen eerder op Biosagenda.nl

Film is marvellous, it’s exciting. It can bring us worlds of the imagination and it can bring us the world that we live in. Met die woorden nam Ken Loach in Cannes de Gouden Palm voor beste film in ontvangst. Met I, Daniel Blake brengt hij ons die wereld waarin we leven.

Daniel Blake (prachtig gespeeld door acteur en komiek Dave Johns) loopt tegen de zestig, is weduwnaar en werkloos meubelmaker. De film begint wanneer hij een reeks vragen moet beantwoorden van een ‘healthcare professional’ die moet bepalen of hij na zijn hartaanval weer aan het werk kan. Dat zijn dokter en fysiotherapeut hem dat hebben verboden doet er niet toe. Wel of Dan beide handen boven zijn hoofd kan houden alsof hij een hoed opzet.

Het is absurd. Maar het is nog maar het begin van de bijna surrealistische, maar helaas maar al te realistische, bureaucratie waar Dan in terechtkomt. Met zijn aanvraag voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering afgewezen moet Dan gaan solliciteren om in aanmerking te komen voor een werkloosheidsuitkering. Maar hij mag niet werken en er zijn geen banen. Intussen tracht hij bezwaar te maken tegen de afwijzing, stuitend op een muur van digitalisering en wachtmuziek…Lees verder op Biosagenda.nl 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s